

Special Advisory Committee Teleconference COVID-19

AGENDA

April 2, 2020

1:30 - 3:00 pm ET

N. American Dial-in: 1-877-413-4782 Int'l/Local dial-in: 613-960-7511 Conference code: 3009575#

1:30 – 1:35 1.	Welcome and Opening Remarks	
5 minutes	Welcome & roll callApproval of agenda	Chair
1:35 – 1:45 2.	Border Measures > Cruise ship repatriation	Stephanie Jackson
10 minutes	Cargo ship algorithm	Kimby Barton
1:45 – 2:20 3.	Laboratory Testing	
35 minutes	 For discussion Testing practices across jurisdictions - Implications for reporting and interpretation Evidence related to validity of serological testing 	Matt Gilmour
	 Access to testing: Barriers to testing for Indigenous communities Barriers to testing for permanent residents/new immigrants to Canada 	Dr. Tom Wong (ISC) Dr. George Giovinazzo (IRCC)
2:20 - 2:40	Expansion of Public Health Measures	
4. 20 minutes	 Social distancing: Further discussion including vulnerable populations 	Dr. Theresa Tam All
2:40 – 2:50 5.	Standing item: TAC Update/Recommendations	
10 minutes	 For approval: Public Health Assumptions for Guidance on COVID-19 National Testing Guidance: Public Communication Product National Case Surveillance Definition 	Dr. Howard Njoo

2:50 – 3:00 6. 10 minutes	Emerging Issues > Outbreak in Correctional Facility	Dr. James Worthington (CSC)
3:00 7.	Conclusion / Next Teleconference	Chair

- Upcoming Teleconferences:
 April 5, 2020: SAC COVID-19 teleconference
 April 7, 2020: SAC COVID-19 teleconference